Ustanova za obrazovanje odraslih

Novosti

Aktualno iz Obris-a

Zaposlenici LIRE i Grada Lipika, uspješno položili napredni tečaj za Microsoft Excel

Objavljeno 26.7.2021.

 Izvor: compas.com.hr

U prostorijama Lipičke razvojne i turističke agencije LIRA, odnosno u predavaonici lipičkog Centra za umjetnu inteligenciju (AI Centar Lipik), održan je tečaj Microsoft Excela za zaposlenike LIRE, kao i za zaposlenike Grada Lipika. Tečaj je trajao šest tjedana s po dva predavanja tjedno u trajanju od tri školska sata i s jednim tjednom pauze.

 

LipikME 01

 

Predavanja su organizirana od strane Grada Lipika u suradnji s Pučkim otvorenim učilištem OBRIS. Naime, OBRIS ima spreman program namijenjen stjecanju osnovnih znanja za rad na računalu i izvodi se s osobama koje su starije od 15 godina. Program upoznaje polaznike s osnovnim konceptima informacijske tehnologije, korištenjem računala i upravljanjem datotekama, gdje pripada i tablična kalkulacija – Excel.
 
Polaznici su stjecali znanja u pisanju matematičkih kombinacija, sortiranju podataka, stvaranju grafova, kao i stvaranju pivot tablica i pivot grafova u kojima su dalje obrađivali podatke. Nakon svakog predavanja slijedio je test znanja s pitanjima o gradivu koje se obrađivalo taj dan, a ako su i naišli na probleme, polaznici su mogli pitati profesora Kristiana Đokića za usmjerenje prema točnom odgovoru. Isto tako, nakon posljednjeg predavanja, polaznici su pisali jedan veliki ispit znanja koji je obuhvatio gradivo sa svih šest predavanja održanih u prethodnim tjednima. Na predavanjima je vladala opuštena, ali isto tako i radna atmosfera gdje su polaznici naučili nešto novo, a mogli su si i međusobno pomagati ako bi netko naišao na problem koji ne može riješiti.
 
Na kraju edukacije, svi polaznici su uspješno položili veliki ispit znanja te su si time osigurali diplomu o stečenom znanju iz Microsoft Excel aplikacije koje su im uručene 23. srpnja u prostorijama LIRA-e.
 
Tom je prigodom ravnateljica Pučkog otvorenog učilišta OBRIS Jadranka Krmpotić izjavila kako je jedan od ciljeva ove edukacije bio taj da polaznici steknu praktične vrijednosti koje će im biti potrebne u daljnjem obavljanju njihova posla, ali i u životu.
 
Direktor Lipičke razvojne i turističke agencije LIRA Dejan Iličić čestitao je polaznicima na uspješno završenoj edukaciji. Pri tome je naglasio kako je ideja samog Centra umjetne inteligencije u Lipiku da bude otvoren i prema drugim tvrtkama, kao i građanima koji bi u ovim prostorima tijekom poslijepodnevnih sati pohađali različite edukacije. S tom nakanom je i započela suradnja s Pučkim otvorenim učilištem OBRIS, istaknuo je Iličić.
 
Pučko otvoreno učilište Obris - Ustanova za obrazovanje odraslih © Sva prava pridržana.