Ustanova za obrazovanje odraslih

Novosti

Aktualno iz Obris-a

Dodjela potvrda u okviru projekta Kulturnog Centra Požega

Objavljeno 28.9.2023.

 

KulturniCentarPozega 01


  

View the embedded image gallery online at:
https://pou-obris.hr/hr/novosti.html#sigProId94447d1739

Prenosimo objavu i fotografije Laganini FM Požega :

 

U prostorijama POU Obris u okviru projekta "Digitalno za mlade i mladi za digitalno", te "Educiraj se i zabavi" Kulturnog Centra Požega, podijeljeno je 13 potvrda polaznicima koji su uspješno zadovoljili uvjete tečaja. Potvrde su podijeljene za: 

U okviru projekta "Digitalno za mlade i mladi za digitalno":

  • Uvod u dizajn vizualnog identiteta
  • Uvod u C# programiranje

U okviru projekta "Educiraj se i zabavi":

  • Web dizajn u Figmi

U okviru tog projekta, prethodno je podijeljeno čak 11 Kaizen certifikata.
Mentor polaznicima je bio profesor dr.sc. Kristian Đokić, s Fakulteta turizma i ruralnog razvoja u Požegi. 

 

Edukacija: Uvod u dizajn vizualnog identiteta

Objavljeno 6.7.2023.

 Uvod u dizajn vizualnog identiteta Antonio Karača
  

Zadovoljstvo nam je prenijeti objavu Kulturnog Centra Požega s kojima u suradnji provodimo edukaciju u sklopu projekta "Digitalno za mlade i mladi za digitalno".

 

Nakon usvojene KAIZEN™ metodologije, slijede nam predavanja pod nazivom “Uvod u dizajn vizualnog identiteta”, a temu će polaznicima približiti predavač Antonio Karača ispred svojeg obrta “Radnja”.

Zanimljivo, Radnja nije studio i nije agencija. Radnja je prostor u kojem se isprepliću teorija i praksa u svrhu profesionalnog napredovanja i uspješne suradnje u okvirima dizajna. Specijalizirana je za projektiranje sustava vizualnih identiteta, znakova i simbola čiji se radovi prepoznaju po jednostavnim, ali karakterističnim grafičkim idejama koje direktno prenose vrijednosti organizacije, proizvoda, usluge ili manifestacije.

Više o Radnji, ali i o važnosti vizualnog identiteta koji gradi vizualnu i komunikacijsku prepoznatljivost poslovanja te kako kreirati marketinšku cjelinu koja će učinkovito i jasno biti u kontaktu s ciljanom publikom – saznajte na predavanjima.

Vrijedi napomenuti da će se radovi polaznika i evaluirati kako bi se mogla dobiti potvrda o završetku tečaja, za što će biti zadužen doktor znanosti Kristian Đokić

Prvo predavanje zakazano je za 11.7.2023. godine u 17 sati i održat će se online.

Uvjeti za prijavu na tečaj:

- minimalno 16 godina
- dobro znanje engleskog jezika

Prijavite se putem obrasca! https://forms.gle/zUnAcQJpMifFv3sRA

Prijave su do kraja tjedna, a polaznicima će se predavač javiti s dodatnim uputama i pristupnim podacima za online predavanje.

 

17. Tjedan cjeloživotnog učenja - Sigurno pretraživanje interneta

Objavljeno 19.4.2023.

 56236487946  

 

U sklopu 17. Tjedna cjeloživotnog učenja, Pučko otvoreno učilište Obris je u Lipiku organizirao radionicu na kojoj su se umirovljenici imali priliku educirati o sigurnom pretraživanju interneta kako bi im osigurali informatičku pismenost prikladnu potrebama u toj životnoj dobi

Zahvaljujemo se udruzi "Pomoć u kući" na suradnji i njihovom "Dnevnom boravku" na ustupljenom prostoru.

17. Tjedan cjeloživotnog učenja - Radionica izrade predmeta od slame

Objavljeno 18.4.2023.

 b2ap3 large IMG 5277

 

View the embedded image gallery online at:
https://pou-obris.hr/hr/novosti.html#sigProId3b5a7adfeb

 

 Pučko otvoreno učilište Obris je u u suradnji s Obrtničkom školom Požega organizirao radionicu izrade predmeta od slame za učenike.

Gost voditelj radionice bio je Nikola Krmpotić, vlasnik obrta Rudine, obrta za proizvodnju proizvoda od drva, pluta, slame i pletarskih materijala.
Učenici su imali priliku naučiti nove vještine i stvoriti dekorativne predmete od slame.

Slama je ekološki prihvatljiv materijal. Svake godine je ima u izobilju na lokalnim poljoprivrednim usjevima. Osim što se koristi u dekorativne svrhe, slama je od davnina korištena kao građevinski materijal, a danas ju svrstavaju u budućnost održive arhitekture.

Radionica je organizirana u sklopu 17. Tjedna cjeloživotnog učenja. Više informacija o Tjednu cjeloživotnog učenja možete pronaći na poveznici https://www.cjelozivotno-ucenje.hr/

17. Tjedan cjeloživotnog učenja - Mogućnosti učenja i uključivanja kroz EU fondove i programe

Objavljeno 17.4.2023.

 IMG 0406

View the embedded image gallery online at:
https://pou-obris.hr/hr/novosti.html#sigProIdc6d08e5c94

 

U sklopu 17. Tjedna cjeloživotnog učenja, Pučko otvoreno učilište Obris je u suradnji sa Županijskom razvojnom agencijom Osječko-baranjske županije i centrom EUROPE DIRECT Osijek, Europskim dokumentacijskim centrom i Erasmus koordinatorom Pravnog fakulteta Osijek, te PRONI Centrom za socijalno podučavanje, organizirao info sat o mogućnostima učenja i uključivanja kroz EU fondove i programe te ostalim prilikama.


Program je obuhvatio sljedeće teme: Europska godina vještina; mogućnosti za učenje i uključivanje kroz program Erasmus+ i projekte koji se financiraju iz Europskog socijalnog fonda; primjer studenske prakse u zajednici.

 

Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih od 17. do 23. travnja 2023. godine u sklopu ESF projekta Promocija cjeloživotnog učenja faza II, organizira 17. Tjedan cjeloživotnog učenja, nacionalnu obrazovnu kampanju koja ima za cilj promovirati različite mogućnosti cjeloživotnog učenja u RH kao i neposredno i neformalno prenijeti poruku građanima o važnosti kontinuiranog obrazovanja i učenja.

Pučko otvoreno učilište Obris je ove godine koordinator aktivnosti Tjedna cjeloživotnog učenja na području Osječko-baranjske i Požeško-slavonske županije.

Više informacija o Tjednu cjeloživotnog učenja možete pronaći na poveznici https://www.cjelozivotno-ucenje.hr/

16. Tjedan cjeloživotnog učenja - Info radionica o EU fondovima i mogućnostima za mlade

Objavljeno 30.9.2022.

 smart

Toni Žufić, voditelj odjela za pripremu provedbu strategija i razvojnih politika u Županijskoj razvojnoj agenciji Osječko-baranjske županije, je u suradnji s POU Obris održao radionicu pod nazivom "Info radionica o EU fondovima i mogućnostima za mlade".

Događanju su prisustvovali učenici Tehničke škole i prirodoslovne gimnazije Ruđera Boškovića,  a održano je u prostoru POU Obris u Osijeku, 28.9.2022. u sklopu 16. Tjedna cjeloživotnog učenja.

Zahvaljujemo se predavačima na suradnji i ugodnoj atmosferi koju su unijeli u ovo događanje!

 

 

16. Tjedan cjeloživotnog učenja - Jelena Radan, predstavljanje knjige

Objavljeno 26.9.2022.

 16tcu Jelena Radan

 

U sklopu Tjedna cjeloživotnog učenja, u prostorijama Gradske knjižnice Požega i u organizaciji Pučkog otvorenog Učilišta Obris, glazbenica i autorica knjige Zeda - Rejna Zum u Zemlji djece, Jelena Radan, predstavila je svoj roman za djecu. 

Jelena je učenicima prepričala svoju knjigu ali ne u potpunosti, kraj knjige nije otkrivala i tako je većinu učenika potaknula da ju požele sami pročitati.

View the embedded image gallery online at:
https://pou-obris.hr/hr/novosti.html#sigProId648ad48d5e

16. Tjedan cjeloživotnog učenja - Pričom te zovem

Objavljeno 26.9.2022.

 16.tcu

Pučko otvoreno učilište Obris je u suradnji s Gradskom knjižnicom Požega održalo  zanimljive i poučne radionice za djecu uzrasta 5 i 6 godina, te za učenike 4. razreda osnovne škole.  

Radionice su održane u sklopu 16. Tjedna cjeloživotnog učenja, koji se održava od 26. rujna do 2. listopada 2022. Tjedan cjeloživotnog učenja UNESCO-ova je inicijativa pokrenuta 1999. godine, a svake se godine obilježava u brojnim zemljama na svim kontinentima i s istim ciljevima: senzibilizirati javnost za izgradnju pozitivnog ozračja o važnosti i potrebi cjeloživotnog učenja, promicati kulturu učenja te potaknuti osobnu motivaciju pojedinaca za uključivanje u procese cjeloživotnog učenja.

Današnje radionice za djecu pod nazivom "Pričom te zovem" vodila je Margareta Peršić, nastavnica predškolskog odgoja, odgajateljica i učiteljica Waldorfske pedagogije te samostalna umjetnica. Pripovjedna izvedba počiva na tradicijskim pripovjednim znanjima, a često koristi animacijske i minimalne scenske elemente kako bi zvukom ili bojom doprinijela izravnijem stvaranju mentalne slike kod publike. 

"Ovo je prilika da ljude pomaknemo iz tih nekakvih okvira da je jedini posao koji mama i tata mogu imati je u banci na računalo. To nije tako, tu je još na tisuće i tisuće predivnih zanimanja. Mislim da je super da djeca od malih nogu imaju priliku susresti umjetnike, ilustratore, pisce, lutkare, glazbenike, glumce i na taj način svima obogaćujemo živote.", rekla nam je Margareta Peršić.  Ovim putem poziva sve roditelje da čitaju i pričaju svojoj djeci bajke i da gdje god, i kad god mogu neka odu na kulturne manifestacije, kazališta i da obogate svoj život jer tada će nam svima svakodnevica biti s malo više čarolije i svijetla.

View the embedded image gallery online at:
https://pou-obris.hr/hr/novosti.html#sigProId9ce862ceff
 

 

Prijave za Internet marketing i Asistent za upravljanje projektima

Objavljeno 3.7.2023.

prijave upc marketing

 

Prrikupljamo prijave za upis u programe

  • ASISTENT ZA UPRAVLJANJE PROJEKTIMA
  • INTERNETSKI MARKETING I BRENDIRANJE  

Uz korištenje vaučera za zaposlene i nezaposlene osobe edukacija je besplatna.

Programi su besplatni za polaznike, odnosno financiraju se putem vaučera za obrazovanje. Nastava će se provoditi online u stvarnom vremenu u poslijepodnevnim satima. Završetkom programa polaznicima se izdaje uvjerenje o osposobljavanju koje je javna isprava i upisuje se u e-radnu knjižicu.


Molimo sve zainteresirane za upis u navedene programe da nas kontaktiraju za dodatne informacije.

 

INTERNETSKI MARKETING I BRENDIRANJE

Trajanje programa:  3 do 4 mjeseca

Pohađanjem programa polaznici će naučiti kako svoj proizvod ili uslugu predstaviti na društvenim mrežama, kako samostalno izraditi svoju internetsku stranicu, kako primijeniti SEO optimizaciju u cilju povećanja vidljivosti poslovanja, kako kreirati e-mail marketing kampanju, te kako oblikovati oglašavanje putem pametnih telefona u cilju povećanja vidljivosti poslovanja.
 

ASISTENT ZA UPRAVLJENJE PROJEKTIMA

Trajanje programa:  3 do 4 mjeseca

Pohađanjem programa polaznici će naučiti kako samostalno napisati i provesti EU projekt, te tako dobiti sredstva za razvoj i unapređenje poslovanja.


Uvjeti upisa:
  U navedene programe se može upisati osoba koja ima završenu minimalno četverogodišnju srednju školu.

 

Tel: 034 313 400
Mob: 099 3313 401, 099 5313 400

Email: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
www.pou-obris.hr
Vanje Radauša 19, 34000 Požega

 

Manikura i uljepšavanje noktiju

Objavljeno 24.5.2022.

 

clanak obris manikura

 

Učilište Obris organizira edukaciju manikure i uljepšavanja noktiju (trajni lak i geliranje).
Edukacija je namijenjena potpunim početnicima i onima koji žele nadograditi svoje znanje pri oblikovanju i pravilnoj njezi nokta. Sastoji se od teorijskog i praktičnog dijela na kojem ćete svladati osnove manikure, pravilnu pripremu nokta te nanošenje trajnog laka i geliranje noktiju.
Nastava se održava u malim grupama, te svi materijali za rad su uključeni u cijenu edukacije.

Trajanje edukacije: 5 termina tijekom mjeseca lipnja 2022.

Za više informacija i prijavu, možete nas kontaktirati na 

Tel: 034 313 400
Mob: 099 3313 401, 099 5313 400

Email: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
www.pou-obris.hr
Vanje Radauša 19, 34000 Požega

 

Potkategorije

Stranica 1 od 10

Pučko otvoreno učilište Obris - Ustanova za obrazovanje odraslih © Sva prava pridržana.

Izbornik