Ustanova za obrazovanje odraslih

Novosti

Aktualno iz Obris-a

11. Tjedan cjeloživotno učenja - Odražan sastanak u Pakracu 6.9.2017.

 11.TCU sastanak u Pakracu1
 
11. Tjedan cjelodnevnog učenja: U obilježavanje uključiti što više ustanova
 
Povodom 11. Tjedna cjeloživotnog učenja jučer je u prostorijama pakračke gradske uprave održan sastanak s temom uključivanja što većeg broja ustanova s područja Grada u obilježavanje i organizaciju ove UNESCOVE inicijative pokrenute još 1999. godine.
 
11.TCU sastanak u Pakracu2
 
Cilj je podizanje svijesti o važnosti učenja tijekom cijelog života i kroz prilagođene radionice neposredno obraćanje građanima bez obzira na dob. Grad Pakrac se prvi put aktivno uključuje 2013. godine radionicom „Učim i stvaram u svijetu poduzetništva“ u suradnji sa tvrtkom Usluga d.o.o. iz Gornje Obriježi, Dječjeg vrtića Maslačak iz Pakraca i Osnovne glazbene škole Pakrac.
Kako doznajemo od Alfrede Petani Grafina, ravnateljice OGŠ Pakrac, na sastanku su osim nje sudjelovali i ravnateljica POU Obris Jadranka Krmpotić, voditelj Podružnice Pakrac Igor Štavlić, gradonačelnica Grada Pakraca Anamarija Blažević, voditeljica turističkog ureda Turističke zajednice Grada Pakraca Gabriela Sabo Seleši, Monika Lucić Fider, ravnateljica Gradske knjižnice Pakrac, Jelena Hihlik, ravnateljica Muzeja Grada Pakraca, Višnja Klobučar, ravnateljica Dječjeg vrtića „Maslačak“ sa suradnicama, te Ivana Orban, direktorica Poduzetničkog centra Pakrac.
Od strane ustanova predložene su neke od aktivnosti koje će se provoditi od 2. do 8. listopada, a najzanimljivije su : „Budi turist u svom Gradu“, radionica „Mala škola arheologije“, predavanje o arheološkim istraživanjima na Starom Gradu, ciklus posjeta vrtića i škola gradskoj knjižnici sa radionicama „Provježbaj mozak“, turnir u  igri „Buzz“, projekt poticanja poduzetništva starijeg dobnog uzrasta  DV „Maslačak „ u suradnji sa PCP-om, te predavanje i koncert učenika i učitelja OGŠ Pakrac na temu cjeloživotnog učenja na primjeru glazbe. Gradonačelnica Grada Pakraca Anamarija Blažević je, na kraju, zahvalila POU „Obris“ na dosadašnjoj dobroj suradnji naglasivši da se i kroz ovakve i slične aktivnosti promovira Grad sa svim svojim potencijalima.
 
Preuzeto 8.9.2017. sa stranica Pakračkog lista: http://pakrackilist.hr/11-tjedan-cjelodnevnog-ucenja-obiljezavanje-ukljuciti-sto-vise-ustanova/
Autor članka: Dinko Kliček
 
11.TCU sastanak u Pakracu3
Pučko otvoreno učilište Obris - Ustanova za obrazovanje odraslih © Sva prava pridržana.