Ustanova za obrazovanje odraslih

Ustanova za obrazovanje odraslih

Obris je nastao kako bi ostvario potrebe odraslih ljudi za prekvalifikacijama, za stjecanjem novih stručnih znanja, te da bi kroz ugodna druženja na radionicama i stručnim predavanjima pružio ljudima potrebne informacije vezane uz posao i svakodnevni život.

OBRAZOVANJE ODRASLIH

Pučko otvoreno učilište Obris je ustanova za obrazovanje odraslih, registrirana pri Trgovačkom sudu u Slavonskom Brodu 18. kolovoza 2006. godine. Ustanova je izrasla iz istoimenog obrta za intelektualne usluge  i stručna predavanja, za pomoć ljudima Požeško-slavonske, Osječko-baranjske i Brodsko-posavske županije pri rješavanju životnih situacija vezanih uz školovanje i zapošljavanje osnovanog u svibnju 2003. godine u Požegi.

Svi programi koji se rade u učilištu, od osnovne škole do trogodišnjih i četverogodišnjih srednjoškolskih programa, te osposobljavanja i usavršavanja – verificirani su u Ministarstvu znanosti, obrazovanja i sporta i upisuju se u e-radnu knjižicu.

Danas radimo na dvije lokacije, u gradovima  Požegi i Lipiku.

Učilište je putem svojih stručnih radnika sudjelovalo u programima pretpristupne pomoći CARDS 2004 - komponenta 2, 3 i 5, Lokalno partnerstvo za zapošljavanje - Phase 3 te IPA IV: Razvoj ljudskih potencijala, grant sheme: "Projekt mladi na tržištu rada", “Jačanje kapaciteta ustanova za obrazovanje odraslih" i “Jačanje kapaciteta ustanova za obrazovanje odraslih – faza II”.

Više o nama i našim obrazovnim programima

 

 korektivne tehnike sminkanja

Požega

Vanje Radauša 19
HR-34000 Požega
Email:     info@pou-obris.hr
Telefon: 034 313 400
Mobitel: 099 33 13 401

Lipik

Staklanska ulica 2
HR-34551 Lipik
Email:     info@pou-obris.hr
Telefon: 034 313 400
Mobitel: 099 33 13 401

Osnovna škola za odrasle

Ovim programom se omogućuje završetak osnovne škole i stjecanje prvog jednostavnog zanimanja za osobe starije od 15 godina. Temeljni cilj nastavnog plana i programa za osnovno obrazovanje odraslih unaprijediti temeljnu pismenost i životne vještine u svim područjima obrazovanja.

Stjecanje prvog jednostavnog zanima omugućava lakšu zapošljivost te po završetku osnovne škole otvara mogućnost polaznicima da upišu i završe srednjoškolsko obrazovanje. Tokom prolaska kroz proces završetka osnovne škole polaznici se osposobljavaju za samostalno učenje kao osnove za cjeloživotno učenje

Obrazovanje je potpuno BESPLATNO  jer ga financira MINISTARSTVO ZNANOSTI, OBRAZOVANJA I SPORTA.

Bez obriza na Vaše godine i proteklo vrijeme pozivamo Vas da se uključite u program završetka osnovne škole i budete primjer sebi i drugima kako je uvijek pravo vrijeme za obrazovanje

Pučko otvoreno učilište Obris - Ustanova za obrazovanje odraslih © Sva prava pridržana.

Izbornik